Koltuk Nasıl Temizlenir?

Sağlıklı ve uzun süre koltuk kullanmak için koltuklarınızı en az haftada bir elektrikli süpürge ile temizlemelisiniz.

Zamanla koltuğunuz üzerinde biriken toz zerreleri düzenli temizleme yapılmadığında koltuk kumaşı altına süngere kadar geçebilir. Bu şekilde kirlenen bir koltuğa dökülen su bile olsa temizlenmesi zorlaşır ve leke bırakması kaçınılmaz olur. Bu lekeleri temizlemek istediğinizde kumaş üzerinde lekenin yayıldığını ve çamurlaştığını görebilirsiniz. Buradan çıkaracağımız sonuç tozu iyi alınmamış bir koltuk üzerine dükülen herhangi bir şeyi ıslak bez ile silmek temizlemekten çok lekenin yayılmasına neden olacağıdır. Oysaki düzenli olarak koltuklarınızı elektrik süpürgesi ile temizlemiş olsanız bu tip lekelerin daha kolay temizlendiğini görürsünüz.

Koltuklarımızı sadece toz zerreleri değil, üzerlerine oturduğumuzda vücudumuzdan bulaşan yağ zerreleri ve ter de kirletmekte ve bu kirletme tozun aksine bakteriyel oluşumlara neden olmaktadır.

Meyve suyu, çay ve benzeri içecek maddeleri ve gıda maddelerinin koltuklara ve çekyatlara dökülmesi sonucu oluşacak kirler ve biyolojik kirler temizlenmesi en zor olanlardır. Düzenli temizlemede yapsanız bu gibi durumlarda koltuk ve çekyat kumaşlarının bozulmasına neden olabilirsiniz.

Bu nedenlerden dolayı en az yılda bir kez çekyat, koltuk ve benzeri mobilyalarınızın profesyonel temizlemeden geçmeleri gerekmektedir.
Yazıyı Paylaş: